Acu-Clinique va sta la dispozitie cu: acupunctura, reflexoterapiej, masaj terapeutic, mezoterapie, homeopatie
 
Home  |  Acupunctura  |  Reflexoterapie  |  Masaj terapeutic  |  Mezoterapie  |  Homeopatie  |  Api-fitoterapie  |  Aromaterapie  |  Tarife  |  Contact
                   Api fitoterapie
       API FITOTERAPIE Apiterapia este o metodă de tratare si prevenire a îmbolnăvirilor prin utilizarea produselor apicole. Prin utilizarea sa, beneficiem indirect si de efectele plantelor polenifere si nectarifere, efectul unui produs apicol fiind diferit în functie de sursa de la care provine.
      Pentru a fi un apiterapeut adevărat, trebuie să iubesti si să respecti albinele si să le ajuti de câte ori ai posibilitatea. În natură, viata albinelor e strâns legată de aceea a plantelor cu flori si a arborilor, pe care le polenizează si le ajută să dea un rod bogat. De aceea, oricine doreste să răsplătească în vreun fel minunatele daruri pe care albinele ni le oferă, poate face aceasta cultivând plantele melifero-polenifere si transformându-si grădinile în "paradisuri ale albinelor".
      Care sunt principalele produse apicole? Mierea – aliment deosebit de apreciat, cu proprietăti energizante, de stimulare a digestiei, laxative, diuretice, antibacteriene (împiedică dezvoltarea germenilor si este un bun conservant), antiinflamatoare etc. si alte efecte specifice, în functie de specia de plantă din care provine. Se recomandă în stări de oboseală, lipsa poftei de mâncare, constipatie, tuse, viroze respiratorii, faringite, plăgi (ajută la cicatrizarea lor, în uz extern). Este bine să se ia zilnic, dimineata, 1-2 linguri de miere, pe stomacul gol. Atentie la diabetul zaharat! (mierea e contraindicată). Polenul – este un excelent supliment nutritiv, cu efect atât tonic (anabolizant), cât si stimulent (si chiar afrodiziac).
      De retinut că este foarte bogat în aminoacizi liberi, vitamine si enzime, foarte usor de asimilat de către organism, furnizând o cantitate importantă de energie corpului. Se recomandă în caz de astenie fizică, psihică si sexuală, lipsa poftei de mâncare, constipatie (polenul reglează tranzitul intestinal!), colita, ateroscleroza, hipercolesterolemie, stări depresive, hepatita cronică, ciroză hepatică. Este bine să se ia zilnic, 1-2 lingurite dimineată, pe stomacul gol, în amestec cu miere. Nu se înghite nemestecat, ci se mestecă până se dizolvă.
      Pentru cei sanatosi, se recomandă polenul poliflor, însă dacă există o problemă de sănătate, se recomandă în special polenurile monoflorale, mai ales sub formă propaspătă, conservate în miere sau prin congelare, deoarece astfel se pastrează mult mai multe din principiile active.


      
       Propolisul – binecunoscut antibiotic, antifungic, antiparazitar, cicatrizant si antiinflamator. Se recomandă în infectii respiratorii, stomatologice si în sfera ORL, boli de piele, depresie, edeme. Se pot mesteca zilnic 2-3 grame pe zi de propolis brut. Atentie, există si persoane alergice la propolis. 
       Veninul de albine – este un produs complex, care, utilizat în doze mici, stimulează capacitatea de apărare si de refacere a organismului. Are în principal un efect de stimulare a circulatiei sangvine, de vasodilatatie, creste fluiditatea sângelui si stimulează sistemul endocrin. Se recomandă în caz de reumatism (artrite, artroze), spondiloze, radiculite, nevralgii si inflamatii ale nervilor, astm bronsic, boli degenerative ale tesutului conjunctiv, boli neurologice, boli dermatologice, durere cronică. 
       Atentie, pot exista persoane alergice la venin; de aceea trebuie ca, înainte de utilizarea oricărui produs care contin venin de albine, să se facă o testare a sensibilitătii. Se foloseste cel mai frecvent în uz extern, sub forma de unguent (Apireven), aplicat pe locurile dureroase. În bolile cronice, se utilizează sub forma de preparate injectabile standardizate sau sub formă de întepatură directă sau micro-întepătură (tehnica japoneză). 
      Laptisorul de matcă – folosit pentru cresterea rezistentei organismului. Se recomandă în caz de stări de oboseală, lipsa poftei de mâncare, anemie, convalescentă, boli cronice ale ficatului, stări depresive, astenie sexuală, infertilitate (ajută ovulatia si mentinerea sarcinii), îmbatrânire, ateroscleroza. 
      Pastura (sau "pâinea albinelor") - e aproape un produs alchimic, greu de procurat. Este un aliment proteic complex, recomandat în special în bolile cronice de ficat, dar si la cei care au nevoie de suplimente proteice. 
      Apilarnil-ul - produs obtinut din larve de trântor - este îndeobste cunoscut ca un tonic sexual masculin.

Acu-Clinique va ofera: acupunctura , reflexoterapie , masaj terapeutic , api-fitoterapie , aromaterapie , mezoterapie , homeopatie

Copyright Acu-Clinique 2014